Forsøker å lokke barn inn i bilen

Publisert 14.februar 2011 | Medieoppslag

 

HUSVIK: En mørkhudet mann i en hvit eller lys bil har to ganger forsøkt å lokke elever ved Husvik skole inn i bilen.

– Det er klart det er skremmende, sier skolens FAU-leder Lene Harding.

Hun sier foreldrene er bedt om å snakke med barna sine om hva de skal gjøre hvis fremmede i bil tar kontakt med dem. Dette er også tatt opp med barna på skolen.

Del på Facebook186

– Vi har lært dem at de ikke skal snakke med fremmede, men heller løpe av gårde og snakke med en voksen, sier hun.

– Det er umulig å overvåke barna våre hele døgnet, så vi er nødt til å lære dem hvordan de skal håndtere en sånn situasjon, hvis den skulle oppstå.

Mer kontroll

Skolen har bedt foreldrene å si fra dersom de har barn som er syke, for å vite at ingen har forsvunnet på skoleveien. Rektor Mette Krogh har også sendt brev til foreldrene med informasjon om lokkemannen.

Kenneth Berg, som er leder for politiets ordensseksjon, sier det er tre hendelser i løpet av drøyt to uker som skaper bekymring:

  • 25. januar tok en mørkhudet mann i en hvit eller lys bil kontakt med to gutter i Nesalleen og spurte om de hadde lyst til å komme inn i bilen.
  • 31. januar spurte en mørkhudet mann i en hvit eller lys bil tre elever i Bjørneveien, rett ved Husvik skole, om veien til Tønsberg. Etter at de hadde vist ham retningen til byen, spurte mannen om de ville sitte på.
  • 9. februar kjørte en hvit eller lys bil opp på siden av en jente som gikk av bussen ved brua i Husvikkilen. I bilen var to mørkhudede og en lys person. De åpnet bildøra, men da det kom en annen bil forbi, smalt de igjen døra og kjørte av gårde.

– Man tenker jo sitt

Berg sier foreldre i området bør forklare barna hva som har skjedd, og at de ikke skal sette seg inn i bilen til fremmede eller bli med fremmede på annen måte. Berg presiserer at samtalene med barna må virke advarende, men må balanseres slik at det ikke medfører unødig stor frykt hos barna.

Han sier uniformert politi vil være mer til stede i området i tiden fremover.

Dersom publikum har opplysninger som er relevant for hendelsene, bes de ta kontakt med politiet på tlf. 02800.

LES MER: La kortene på bordet i lokkemann-saken

Tett befolket

FAU-leder Lene Harding er glad for at Husvik er tettbebygd.

– Fordelen med Husvik er at det er vanskelig å skjule seg her. Det er et tett befolket område. Det er hus over alt, og det går ikke veier gjennom ubebodde områder, sier hun.
Foreldrene ved Presterød skole er også blitt varslet om lokkemannen, etter at to elever fortalte at en mann med godteri forsøkte å lure dem inn i en bil.

Dette viste seg å ikke stemme. Guttene har innrømmet overfor foreldrene at det ikke skjedde.