Jente (9) misbrukt av 70-åring

Publisert 2.september 2010 | Medieoppslag

TØNSBERG: I over et halvt år ble ei ni år gammel jente seksuelt misbrukt av husverten, konkluderer Tønsberg tingrett.

Harald Syvertsen

I retten sa mannen at det var jenta som hadde seksuell adferd, men han ble ikke trodd på sin forklaring om at han aldri har gjort noe usømmelig.

Retten straffet en nå 71 år gammel mann med ubetinget fengsel i halvannet år og dømte ham til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta.

Trodde på jenta

I fjor vår var pubertet tema i en skoletime og jenta fortalte at hun var blitt utsatt for overgrep av en navngitt mann.

I dommeravhør fortalte jenta om flere tilfeller av seksuelle handlinger som mannen hadde foretatt.

Gjentatte overgrep

– Dommeravhøret er detaljert, troverdig og fremstår som kvalifisert sannsynlig, skriver sorenskriver Dag Carlstedt og de to meddommerne som vurderte saken. De konkluderte at mannen har hatt seksuell omgang med jenta en rekke ganger.

Retten fant bevis for at overgrepene skjedde fra høsten 2008 til etter påske i 2009, og de skjedde i mannens stue, på hans veranda og i hans kjeller etter at han ba jenta om hjelp til å bære planker.

Jenta og hennes mor var leieboere hos mannen. De bodde i et bolighus på boligeiendommen hvor mannen og hans kone bodde i et annet hus.

– Ikke vist anger

I dommen står det at mannen forklarte at han aldri har gjort noe straffbart. I dommen gjengis detaljert hva han forklarte at jenta utviste av seksuelle handlinger.

– For retten har det stor betydning at NN i retten ikke har vist noen anger eller medfølelse med fornærmede. Tvert imot har han lagt all skyld på henne og fremstilt henne på en negativ måte.

Dermed har han påført fornærmede og hennes pårørende ytterligere belastning ved ikke bare usikkerheten med hensyn til å bli trodd, men også selve det belastende for en liten pike å bli beskyldt for slike forhold som tiltalte her har gjort, skriver retten i dommen.

Publisert torsdag 02. september 2010 kl. 12:48.
Sist oppdatert torsdag 02. september 2010 kl. 20:08.


Skriv kommentar